Päivä kerrallaan säässä kuin säässä.

Sosiaali-ja terveysministeri Räty lirissä !

  • Laura Räty-sotetäti
    Laura Räty-sotetäti

 

Sosiaali-ja terveysministeri Laura Räty (kok.) on nyt puun ja kuoren välissä.Kyse on sosiaali-ja terveyspalveluiden rahoittamisesta.Itse olen sitä mieltä,että julkisen rahan tulisi seurata ihmistä toisin sanoen julkiseen terveydenhuoltoon täytyisi löytää varoja.Tärkeä kysymys kuuluu mistä se raha löytyy.Vain rahalla saa kunnon julkisen terveydenhuollon ja valtion julkiset varat ovat kortilla.

Meillä pienillä keskituloisilla ihmisillä on se käsitys,että sote tarkoittaa kehittyneenpää ja vastuullisempaa parannusta terveyden huoltoon.Luulemme,että sotessa raha seuraisi ihmistä eikä päinvastoin.Nyt on kuitenkin käymässä niin,että se vähävarainenkin joutuu yksityiselle terveysasemalle eli hän joutuu seuraamaan rahaa.Eikö valtio kerää veroja,ettei näin olisi,vaan kaikilla olisi mahdollisuus saada laadukas julkinen terveydenhuolto.Raha seuraisi ihmistä.

Kuntia tulisi hillitä ulkoistamasta terveyspalvelujaan yksityisille osoittamalla valtion taholta kunnille rahaa tähän ”soteen”.Mutta tilanne on aivan päinvastainen.Kunnat näyttävät kiirehtivän sotepalvelujen yksityistämistä ja sitä,että terveydestä huolehtiminen maksaa meille enemmän.Valtiolta ei ole mistä antaa.Mihin lie valtio rahansa tuhlannut ?

Vain tarpeeksi suuri yksityinen palveluntuottaja pystyy huolehtimaan kokonaisesta sotealueesta.Miten käy pienempien yrittäjien.Ministeri Rädylläkään sen enempää kuin muillakaan ei ole pienintäkään hajua siitä mistä rahat löytyisivät.Näin ollen on olemassa suuri riski,että kunnat ulkoistavat palvelunsa kertarysäyksellä eräänlaisena hätäratkaisuna.

Itse pidän jo koko sotea hätäratkaisuna ja sitä on ajettu kuin käärmettä pyssyyn.Vain rahalla saa kunnon julkisen terveydenhuollon.Ja koska jatkuvasti leikataan,näen sotessa pientä huijauksen makua.Eikö toisella suurella hallituspuolueella SDP:llä löytyisi jokin järkevä ratkaisu tähän soteen ? Löytyisikö valtiovarainministeri Antti Rinteeltä jostain ylimääräistä hynää.

Jari Vuorinen,Ojamo.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Jari Vuorinen

Anna ny Rinteen Antti ku kerran valtiovarainministeri oot ni kato tolle Rädylle sitä hynää sillä vaan hynällä me saadaan kunnon terveydenhuolto.

Anna ny !Ei se Jutta sun ereltäjäs voinu niitä kaikkia kreikkaan laittaa.Kai se vähän tähän soteenki jätti.

Anna ny me halutaan kunnon sote vaikka kyllähän mää oon hyvä ihminen ja ymmärrän jos se rahasta sitte niin kiikastaa ku ei valmista näytä tulevan.

Anna ny !

Toimituksen poiminnat