Päivä kerrallaan säässä kuin säässä.

Pakoilivatko Perussuomalaiset hallitusvastuuta 2011 ?

 

Olen sillä kannalla,etteivät Perussuomalaiset pakoilleet.Ylen TV kakkosen uutisissa haastateltiin 30.11.2014 kahta henkilöä, joilla oli päinvastainen käsitys kuin minulla.Nämä ihmiset olivat pettyneitä siihen,ettei PS ottanut riittävästi vastuuta siitä huolimatta vaikka voittivat Eduskuntavaalit, vaan he menivät silti oppositioon.

 

Kelvanneeko perusteluiksi-ei pakoilu-vaan se,että aivan järkisyistä PS:n hallitukseen meno olisi mennyt jatkuvaksi riitelyksi ja seurauksena olisi ollut PS:n ero hallituksesta jo heti alkuunsa.Nythän hallituksesta on jo Vihreät ja Vasemmistoliitto häipyneet häntä koipien välissä.Ministeritkin ovat olleet kierrätyksessä ennätystahtia.Pääministeri iski pensselit santaan ja lähti vihreämmille niityille Brysseliin.

 

SDP ja Kokoomus puhalsivat yhteen hiileen niin kovaa,ettei siihen väliin ollut PS:llä asiaa.Soinin ja Kataisen linjat ristesivät niin paljon,ettei hallituksella olisi ollut kykyä toimia.Urpilainen oli jo kyynärpäitään myöden tukipakettien linjoilla.Uskotteko, että PS kolmantena pyöränä olisi voinut saada aikaan rakentavaa politiikkaa siinä sekametelisopassa ja vielä pahempi sekameteli siitä tulikin.Hallitus on osoittanut toimintakyvyttömyytensä ilman, että PS olisi ollut soppaa hämmentämässä.

 

Oppositio oli ainoa järkevä ratkaisu eikä se ollut miellyttävä.Timo Soini toimi viisaasti.Se oli kohtelias ja järkevä ele suoda hallitukselle työrauha,jota se ei pystynyt hyödyntämään.Sitä ei tuolloin vuonna 2011 Perussuomalaiset voineet tietää mihin tilaan hallitus on suomen ajava.Nythän se tiedetään.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllähän se selvästi pakoilulta vaikutti. Mutta kukaan ei sitä voi varmaksi sanoa, kuin Katainen ja Soini korkeintaan.

Pauli Leinonen

No, jos asiasta oikeasti haluat selvyyden, kysy näiltä itseltään. Mielestäni Katainen ei ole vielä tarkkaan ottaen syyttänyt Soinia pakoilusta hallitusvastuusta. Kynnyskysymys PS:lla oli nimenomaan tukipakettien antamisen lopettaminen. Tämä ei sopinut EU:n hövelille myötäilijälle, Kokoomukselle. Se kyllä sopi monille muille, jopa kannatustaan menettäneille puolueille. Ojasta on menty allikkoon, ja vieläkään ei eräillä ole silmät auenneet. On huomattava, että varallisuusasteikossa Suomi on EU:n häntäpäässä ja silti meitä kupataan surutta. Hei haloo!!

Jari Vuorinen

Eikä sekään sovi PS:lle,että EU jäsenmaksu kaksinkertaistettiin 1,1 mijardiin ja samalla päätäntävalta puolitettiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Jos tuohon saa linkin tai lähteen niin hyvä on.

Jari Vuorinen Vastaus kommenttiin #4

http://www.talouselama.fi/uutiset/kansanedustajat+...

Päätösvallan puoliintumisen ei ole linkkiä,valitan.Taisin lukea sen perussuomalaisten paperilehtipainoksesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Niin mikäli luen oikein ei sitä ole kaksinkertaistettu, vaan se on lähes tuplaantunut, eli toimii määrättyjen kritteereiden mukaisesti, kelluva jäsenmaksu olisi kai sopiva termi, nyt muut ovat kelluneet alemmaksi ja sehän vain tarkoittaa, että me olemme paremmassa osassa kuin nuo muut, joilla on jäsenmaksu halventunut tai pienentynyt.

- "nettojäsenmaksu Euroopan unionille kohoaa kuluvana vuonna noin 1 150 miljoonaan euroon".

Sitä ei ole säännöillä tuplattu, vaan se on tuplaantunut sääntöjen mukaan. Jos on vaikea käsittää niin en minä sille voi mitään.

Tuo alkuperäinen kommenttisi vie kyllä harhaan. Päätösvaltaa ei ole puolitettu, eikä jäsenmaksukriteereitä ole muutettu, niin että jäsenmaksumme tuplaantuisi.

Jos olemme hoitaneet edunvalvontaamme huonommin, ei sekään EU:n vika ole. Kannatta siis kohdistaa kritiikki oikeaan suuntaan.

Jari Vuorinen Vastaus kommenttiin #6

Enpä ole säännöistä maininnutkaan.

"kehitys" kulkee kuitenkin federalistiseen suuntaan ja tästä voidaan päätellä,että kansallinen päätösvalta heikkenee confederaation alenemisen myötä.

Nettojäsenmaksu oli tätä enen n.650 miljoonaa.Erehdyin 150 miljoonalla.Erehtymisprosenttini oli siten 5%.

Kun kerran tunnet nämä "säännöt",niin voitko sanoa mikä on jäsenmaksu vuonna 2016?

Mikä oli Matti Vanhasen erehtymisprosentti kun hän kertoi suomen kansalle,että me tienaamme lainaamalla Kreikalle.SE oli 100%.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Voi pyhät pieksut, enhän ole ennustaja, joten jätän arvaamatta.

Alkuperäisesti sanoitte, että: "EU jäsenmaksu kaksinkertaistettiin 1,1 mijardiin ja samalla päätäntävalta puolitettiin".

Oikeampi tapa olisi sanoa: EU jäsenmaksu kaksinkertastui..., eikä päätösvaltaa ole puolitettu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Tässä Jari hyvin selkeästi asia jopa perussuomalaisen sanoilla.

http://vahamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176334-su...

Jari Vuorinen Vastaus kommenttiin #11

Luin antamasi linkin.Minulla ei ole siihen kommentoitavaa.

Jari Vuorinen Vastaus kommenttiin #10

OK EU jäsenmaksu kaksinkertaistui.Olet oikeassa.

Mutta päätösvalllan perään jätän kysymysmerkin ?

Kysyn myös,että onko olemassa jokin sääntö jonka mukaan EU jäsenmaksu lähes kaksinkertaistuu joka vuosi.Jos näin on niin voi herran pieksut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Nyt kun olemme saman kysymyksen äärellä samaa mieltä, niin vastaan, että meidän on vaikutettava enemmän kansanedustajiin ja meppeihin. Sen sijasta, että lauomme vain päättömyyksiä.

Kyllä minä voin laittaa painetta, vaikkapa pääministeriin jos perusteltu ja hyvä esitys löydetään. Sehän on myös hänen etunsa.

Jari Vuorinen Vastaus kommenttiin #13

Joo olen kyllä huomannut,että sinulta tarvittaessa löytyy...

Jari Vuorinen

Soini on selvästi ilmaissut,että linjat Kataisen kanssa olivat niin suuresti ristissä,että PS ei voinut mennä hallitukseen 2011 ?

Kataisen kommenteista en tiedä.

Jari Vuorinen

Soini ykskantaan ilmoitti,että näkemyserot ovat ylitsepääsemättömät.

Kun rima on kolmessa metrissä ni olisko siitä huolimatta vaan pitäny yrittää yli.

Jari Vuorinen

Toivottavasti Persut ja Keskusta(ilman Vanhasta) määrää tahdin seuraavassa hallituksessa eli jompikumpi on pääministeripuolue joka osaa sanoa EI jäsenmaksujen nostoille.

Mikäli jäsenmaksujen nousu on samaa kuin tänä vuonna niin ei herranjestas 2016 maksetaan jo melkein kolme miljardia EU:n jäsenmaksuja.

RKP ja Kokkarit kun eivät sitä EI-sanaa sano.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jotenkin olen alkanut pohtia asiaa niin, että six-pack taisi pakoilla hallitusvastuutaan.
Pitääkö minun selittää?

Jari Vuorinen

Muistan Presidentti Sauli Niinistön arvostelleen hallituksia omassa blokissaan "automaattiparlamentarismista".Tuolloin hän ei vielä ollut tasavallan presidentti.

Hän määritteli ilmeisesti tämän itse lanseeraamansa käsitteen siten,että automaattiparlamentarismissa kaikki tärkeät päätökset siirretään seuraavalle hallitukselle.Ajatellaan, että kyllä se seuraava hallitus sitten nää hoitaa...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Perussuomalaiset tekivät viisaasti kun eivät menneet hallitukseen.

Esim. hallitusohjelman kohta,että ruotsin kielen asemaan ei puututa (pakkoruotsi) olisi ollut puolueen linjan vastaista.

Olisin ollut hyvin pettynyt jos Perussuomalaiset olisivat menneet Rkp:n kanssa samaan hallitukseen. Silloin Perussuomalaiset eivät olisi poikenneet mitenkään muista puolueista.

On hyvä,että on edes yksi puolue,joka ei ole samaa mössöä kuin muut puolueet.

Jari Vuorinen

Pakkoruotsista käytetään nykyään persuissa lievempää ilmaisua "vapaaehtoinen kielivalinta".Kyse on kuitenkin samasta asiasta.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Siitähän se tulee rahoitus autoveron poistoon kun erotaan EU:sta. Ratkeaa heti kaksi ongelmaa kerralla. Saadaan oma raha ja oma päätäntävalta ja se oikea ITSENÄISYYS.

Jari Vuorinen

Ajoneuvovero ja autovero yhdessä tosiaankin kattaisi EU jäsenmaksut.Jospa ne jäsenmaksut tällä kyseisellä verolla kustannetaankin.Joku ministeritason henkilö varmaankin tietäisi tarkemmin tai joku liikenneministeriön virkamies ellei sitten peräti valtiovarainministeri Rinne.

Suomessa n.3,5 miljoonaa autoa.Tosin autoveron poiston kompensointiin löytyisi varmastikin monia muitakin keinoja valtion budjettiin.

Toimituksen poiminnat