Päivä kerrallaan säässä kuin säässä.

Viinavanhanen...se Matti

 

Vaikka Matti Vanhanen ei tiettävästi ole ryyppymiehiä niin annoin Matille tämän liikanimen.

 

Keskustan ryvettynyt vanha konkaripoliitikko ex-pääministeri Matti Vanhanen  hinkuu taasen vallan kahvaan Sipilän siivelle.

Mutta mistä nimitykseni "Viinavanhanen"? Tommosia liikanimiä ei pidä keksiä ellei sitten satu olemaan aihetta moiseen nimittelyyn.

Ja aihetta on.Mitä se Matti ja sen hallitus sitten teki vuonna 2004 ? Se alensi ihmishengistä ja vakavista alkoholihaitoista välittämättä alkoholin hintaa niin rajusti alas,että alkoholikuolemat ajoivat pian siihen asti ykkösenä olleiden sydän-ja verisuonitautien.Kansa alkoi Vanhasen ollessa vastuuministerinä ryypätä itseään hengiltä.Laskua maksetaan vielä tänä päivänäkin.Onneksi tähän päivään mennessä tämä ihmishenkiä vaatinut Vanhasen virheliike on korjattu ja viinan hinta on sille kuuluvalla tasolla.

Alkoholin käytön,alkoholin hinnan,itsemurhien ja alkoholismin välillä on yhteys josta Vanhasen on täytynyt olla tietoinen tätä karmeaa päätöstä tehdessään.Tuona samana herran vuonna 2004 ,jona Vanhanen teki tämän alkoholipoliittisen toimenpiteen,lähtivät myöskin itsemurhat taasen nousuun.Syynä minä pidän rajua alkoholin hinnan alea.Oliko kyse peräti ihmiskokeesta ? Vuoteen 2004 itemurhat Suomessa olivat tasaisesti laskeneet.

Tässä hieman painiketta sanojeni tueksi :

"Lääketieteen julkaisu Lancet pitää yllättävänä, että itsemurhien määrä lisääntyi kattavan työttömyysturvan maassa Suomessa vuosina 2007–2009. Esimerkiksi Itävallassa, joka tukee työttömiä Suomen tapaan, itsemurhat vähenivät samana aikajaksona.

Tutkija Mäen mukaan Suomessa lama-aika ja nousukausi vaikuttavat itsemurhien määrään eri tavoin kuin monessa muussa Euroopan maassa.

– Suomessa meillä on mennyt tosiaan niin päin, että nousukauden aikana itsemurhakuolleisuus on noussut ja sitten puolestaan laman aikana pienentynyt. Ja tämä on monesti päinvastoin kuin monessa muussa Euroopan maassa.

– Jos mietitään tuota edellistä suurta lamaa 90-luvun alkupuolella, niin silloin Suomessa itsemurhakuolleisuus pieneni huomattavasti verrattuna nousukauteen, joka oli 80-luvun lopulla, sanoo Mäki.

Itsemurhakuolleisuuden huippuvuosi oli 1990. Lamavuosina itsemurhien määrä lähti laskuun.

Lasku(itsemurhien) jatkui aina vuoteen 2004. Siitä lähtien itsemurhat ovat lisääntyneet. Tätä suuntausta Mäki osasi aavistella.

Itsemurhien lisääntyminen viidellä prosentilla vuosina 2007–2009 saattaa myös mennä satunnaisvaihtelun piikkiin. Toisaalta itsemurhien laskusuunta tyssäsi Mäen mukaan selvästi vuoteen 2004."

 

p.s. Periaatteessa seuraavakin hallitus pystyisi Suomalaisten ihmisten joukkotuhontaan käyttämällä välineenä alkoholin hintaa ja se on helppoa kun tavara on valmiina alkon hyllyillä odottamassa janoisia.Ja jos sopiva peto sattuu pääministeriksi.

 

Hyvää tipatonta Tammikuuta ja uutta vuotta !

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Jari Vuorinen

Vanhasen hallituksen sosiaali-ja terveysministerinä toimi tuolloin Sinikka Mönkäre.

Mönkäre on koulutukseltaan lääketieteen ja kirurgian tohtori.Tämän rouvan jos kenkä tuli tietää,että mitähän sitä tapahtuu jos se kansa innostuu lotkimaan viinaa oiken kunnolla.

Jari Vuorinen

Kiinnostaako ketään oikeestaan tänä aikana vaikka jengi joisi itseään hengiltä ?Kiinnostaako suuremmat linjaukset lähihistoriasta.

Jos joku Teuvo Hakkarainen vetää yhden kännin ja joutuu lööppeihin niin heti ollaan silmät kiinni lehdessä öögaamassa ja sitte Perussuomalaiset on niin huonoja että.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Alkoholismi on sairaus joka ei taida tarttua mistään ulkopuolisista syistä, ei edes halvasta viinasta. Joka ei juo, ei juo, vaikka ilmaista viinaa olisi tarjolla jokaisessa kadunkulmassa. Olen matkustellut vähän muuallakin ja kuten sanotaan, matkailu avartaa.

Jari Vuorinen

Totta tuiverrat.

Sairaalle alkoholistille viinan ale on lottovoitto joka vie hengen.

Vanhaselle vielä sanoisin että sen minkä taakseen jättää sen edestään löytää.

Alkoholi käyttäytyy valtaväestöstä poikkeavalla tavalla joidenkin ihmisten(alkoholistien) elimistössä.

Joku taas saattaa olla niin allerginen pesuaineissa käytetylle kloorihexitiinille,että joutessaan kosketuksiin henki menee.

Joku kuolee ampiaisen pistoon.Ei siten tää alkoholismikaan mikään käsittämätön asia pitäisi olla vaikka monet syyllistävät juuri alkoholistin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vähän epäselväksi jää mikä on tämän bloggauksen sisältö. Viinan veroalennuksen teki siis kepu mikä on tietysti hyvä muistaa.(siitä suosituksesni) Mutta sitten tuot esiin että persujen Hakkaraista on liikaa uutisoitu, ehkä. En ihan saa jounesta kiinni.
Yleensä alkisjulkkikset saavat tuon aseman, mattinykäsaseman, eikä se varmaan ole hyvää journalismia ja on totta että media voisi miettiä sitä.
PS puolue on kuitenkin noin blogeja seuraanneelle tulleet esiin vahvana alkoholiliberalismin kannattajina.
Minun kantani on että Suomi ei raitistu vain veroilla ja kielloilla vaan että kaikista tärkein on kulttuurimuutos. Asioista pitää oppia puhumaan selvin päin, tunteita pitää oppia näyttämään selvänä ettei siihen tarvita juomisrituaalia.
Kun pyritään kulttuurimuutokseen tarvitaan kansalaipiirejä ja järjestöjä jotka toimivat vetureina. Sellaisia ei ole juuri nyt näkyvillä.
PS puolueeseen asetettiin toiveita siitä että tapahtuisi kulttuurimuutosta. He nyt sitten ottivat hirveän taantumuksellisen roolin monessa asiassa ja siksi he saavat katkeruutta osakseen.

Jari Vuorinen

Kaikkein tehokkain tapa on hintasääntely.

Toimituksen poiminnat