Päivä kerrallaan säässä kuin säässä.

Yhteiskuntaa ja energiansäästölammpua voidaan säätää.

Energiasäästölamput voidaan tehtaalla säätää niin,että ne toimivat joko vuoden,kaksi vuotta tai kolme vuotta tai pidempäänkin.

Tämä on helppoa muuttamalla pienin muutoksin niissä käytettäviä materiaaleja.Gramman tuhannesosa yhtä komponentiia joko liikaa tai liian vähän ja lampun ikä on säädetty.Helppoa kuin mikä.

Yhteiskuntaakin voidaan säätää vaikkapa palvelulupauksen työpaikkakiintiön suhteen vanhuspalvelulaissa.Sitä todella voidaan säätää niin kuin voidaan säätää energialampun ikää.

Ja business senkun luistaa ja Unionin mahtisoonnit senkun lihoo.

Kertakäyttöyhteiskunta on äärikapitalistin ihanne.Kannattaisko äänestää ensi kerrallakin oikein.

Perussuomalaista taasen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Jari Vuorinen

Ai ai kuin nää nykyajan nazzimukset haluaisivatkaan säädellä ihmisen ikää.No onneksi kaikki eivät ole Mengeleitä.

Olikos se Hyssälä vai kuka ministeri kun tuossa muutama vuosi sitten kailotti kyselytunnilla ministerin aitiosta hyvin hyvin huolestuneena ja smalla kuin syyttäen kansaa :"Ihmisen elinikä on noussut".

Kuulkaa mahtisonnit säätäkää ne energialamput pitkään ikään ja antakaa ihmisen elää siihen ikään kuin elää.Jos ja kun elää sanois maisteri Frangen.Siis jos vaan elää niin pitkään.

Vai miten se oli ?

Käyttäjän SamiVarsell kuva
Sami Varsell

Ei kannata juosta karhun suuhun sutta pakoon.

Ville Salonen
Jari Vuorinen

Et taida olla tekniikasta perillä.Kulkeekos luonnontieteet edes ?

Mepä elämme energiansäästölammpuyhteiskunnassa.ei ole nimittäin mitään pätevää syytä kuin yksi-ja se on ahneus-miksi tavalliset Edisonin hehkulamput kiellettiin.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Propagandalla voidaan tehdä hienosäätöä ja tarpeeksi voimakkaalla vähän isompaakin säätöä. Jos se ei auta, niin tiedotusvälineiden "aivopesu-uutisointi" on jo tosi tehokas keino.

Ari Lotvonen

Haluaa veronmaksuveron!

Maksetaan hedelmistäkin sokeriveroa?

"Toisessa mallissa verotetaan tasapuolisesti kaikkia sokeripitoisia tuotteita, myös hedelmiä ja muita luontaisesti makeita tuotteita."
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194788895447/arti...

Suomi on hullu maa. Että tuollaista edes kehdataan harkita/ehdottaa.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Elektroniikkalaitteiden ikää voidaan tosiaankin helposti säädellä. Esimerkki tästä on esim tämä: Kaveri vei ektroniikkaromua vastaanottopisteelle. Siellä hän hoksasi aivan ehjän oloisen lättytv:n.
Hänpä päätti kokeilla laitetta, ja tuo toimi pienin ongelmin, joitain häiriöitä oli kuvassa. Netin ohjein hän huomasi muutaman vanhentuneen elektrolyyttikondensaattorin, vaihtoi ne ja laite toimi täysin.

Tässäkin tapauksessa valmistaja oli halunnut käyttää vanhentuneita osia, joiden loppunkuluttua kuluttajan pitää ostaa uusi laite. Koska taas korjausliikkeeseen vienti on helposti kalliimpaa kuin uuden laitteen hankinta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Härskeimmästä päästä ovat laitteet, jotka on ohjelmoitu "rikkoutumaan" - esimerkkinä vaikkapa mustesuihkutulostin.
Määräajan jälkeen tulee ilmoitus, että "laite on viallinen ja se on korjattava". Kukaan ei tietenkään korjaa, koska usein jo pelkästään uudet mustepatruunat maksavat enemmän kuin uusi laite.
Valmistaja perustelee rikkoutumisen tarpeellisuutta sillä, että tuon ajan jälkeen musteen ylivuototila voi läikkyä yli ja mustetta voisi valua pöydälle. Aiheeseen liittyvistä tuotteen parannusehdotuksista he eivät ole kuitenkaan kiinnostuneita.

Jari Vuorinen

Mepä elämme energiansäästölammpuyhteiskunnassa.ei ole nimittäin mitään pätevää syytä kuin yksi-ja se on ahneus-miksi tavalliset Edisonin hehkulamput kiellettiin.

Toimituksen poiminnat